Linzenstoofpot recept

Vegetarische recepten

Tijdens vasten is het soms een hele uitdaging om een ​​gerecht uit te vinden, net zo smakelijk en verleidelijk als het gerecht van de rest van je vleesetende familie. Deze keer kies ik voor een linzenstoofpot. Bereid op “de Bulgaarse manier” met prei, het is een gerecht die je een keer moet proeven.

 Het is december en een heleboel mensen in de oosters-orthodoxe wereld beoefenen de viertig daagse Filippusvasten. In de westerse christelijke praktijk wordt het Advent genoemd. Naast het christendom is vasten onderdeel van vele andere religies overal ter wereld. En hoewel de historische achtergrond van vasten zeker heel interessant is, ben ik meer geïnteresseerd in het praktische aspect ervan. Ik moet toegeven dat ik nog nooit eerder aan het vasten heb meegedaan, tot dit jaar, toen ik voornamelijk uit nieuwsgierigheid besloot om het te proberen.

Vandaag is de viertigste en de laatste dag van mijn vasten voor dit jaar

Ik zit nu op dag viertig  van mijn vastenperiode en ik moet zeggen dat het vrij gemakkelijk was om zo ver te komen. En ik zal volgend jaar overwegen om elke week meer vleesvrije en zuivelvrije dagen te hebben. Er zijn natuurlijk soms momenten dat als ik een lekker malse stuk vis of gevogelte zie dat mijn hersenen zeggen dat ik het niet kan laten gaan. Het meest interessante deel is dat ik ondanks de drukte van deze tijd van het jaar en de late nachten, voel ik me niet zo moe en uitgeput. Zelfs na een dag hard werken voel ik me nog steeds vol energie.

Bovendien, heb ik het niet meer zo koud. Je weet dat er mensen zijn die altijd klagen dat ze het koud hebben. Vooral in de winterperiode. Koudbloedig noem ik ze. Dus ik was er ook een van. Maar deze laatste maand heb ik daar geen problemen meer mee gehad. Ik vraag me af of dit te maken heeft met het feit dat ik vlees en zuivel deze 40 dagen laat staan.

Het moeilijkere deel voor mij is om erachter te komen wat ik zou kunnen eten terwijl de rest van het gezin van een heerlijk stuk vlees geniet. Naast de vegetarische gerechten die ik regelmatig bereid, genieten ze ook van een sappig en zacht stukje zalm of kip.

En omdat dit gerecht zo lekker, gemakkelijk en gezond is, wil ik ook het linzenstoofpot recept met je delen:Linzenstoofpot recept

Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor je linzenstoofpot:

– 2 theekopjes linzen

– 3-4 teentjes knoflook

– 4 el. olijfolie

– 1-2 prei

– 2 eetlepels meel

– 1/2 theelepel paprika poeder

– 1 theelepel tomatenpuree

– zout

– bonenkruid

Linzenstoofpot receptZo ga je te werk: 

1. Maak de linzen grondig schoon, was ze met koud water, voeg 4 theekopjes koud water en 1/2 van de olijfolie toe en breng het aan de kook. Laat het ongeveer 20 minuten koken.

2. Was en snijd de prei. Fruit de prei met de rest van de olijfolie en een beetje zout. Voeg de bloem, tomatenpuree, fijngehakte knoflook en een beetje linzensoep toe wanneer de prei zacht wordt.

3. Voeg de prei aan de rest van de linzenstoofpot toe met een beetje zout en laat dit nog 5 minuten koken.

4. Verwijder de stoofpot van het vuur, bestrooi deze met het fijngemalen bonenkruid en houd het warm met het deksel op de pan.

5. Je kunt het warm opdienen met een beetje zure room.

Eet smakelijk!

____________________________________________________

Tip! Je kunt ervoor kiezen om wat verse worst bij het gerecht toe te voegen. Maar dan moet je het op een andere moment eten en niet als je aan het vasten bent.

Wat is jouw favoriete recept voor een vegetarische stoofpot?

 

 
Verspreid de liefde & deel:

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Gabriëlla schreef:

    Lekker zeg! Ziet er heel lekker uit! 🙂

  2. Gabi schreef:

    Lekker zeg! Ziet er heel lekker uit 🙂 ;)!

  3. Elena D. schreef:

    Dank je Gabi! Het ziet er lekker uit, het smaakt lekker en het is ook heel gezond. Het is zeker het proberen waard!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.